Grupparbete

Idag jobbade vi i helklass vilket inte är så vanligt att vi gör på musiklektionerna. Det gick toppen och det märks att eleverna tycker om uppgiften vi håller på med. Planscherna blir super snygga och jag ser redan att dessa redovisningar kommer bli toppklass! Uppdraget dem fått är att forska om en genre. Faktan ska dem sedan redovisa för halvklassen med hjälp av en plansch eller Keynote.

Nästa vecka kommer vi att läsa ett häfte om genrer tillsammans och prata lite om hur man hittar fakta! Väldigt passande att det är vad sexorna jobbar med i  andra ämnen också just nu.

Klassen fick idag en lyssningsläxa. Den kommer dem ha två veckor på sig med (till vecka 13). Jag vill att dem lyssnar på de olika låtarna som jag lagt upp i OneNote. Super bra om dem till och med kan få hjälp hemifrån att bli förhörda. Det gäller att komma ihåg, vilken låt hör till vilken genre! På så sätt så kommer eleverna ha lättare i framtiden att känna igen de olika sounden som finns i dem olika genrerna. Lägger även upp en bild på lyssnarläxan här ifall att ni är intresserade av den.