ÅK4

Ny musiklärare, superhjältar och Afrika

Hejsan alla föräldrar!

Jag heter Natalie och är den nya musikläraren på skolan! Ni hittar 5 snabba fakta om mig på rektorsbloggen och annars så går det självklart alltid bra att maila mig eller ringa mig för att prata om ni har några undringar!

Natalie.radstrom@edu.sigtuna.se

Äntligen kan jag komma igång med bloggen, och jag hoppas att det går bra för er att det kommer en klump med info om vad vi gjort dem senaste veckorna i detta inlägg.

Vi började terminen i fyran med att sjunga tillsammans, vi sjöng då en låt om superhjältar eftersom att (superhjältar) var skolans lilla tema första värdegrundsveckan.

Jag har sedan startat upp ett Afrika projekt och vi har pratat om vad som är typiskt för en afrikansk låt, rytmen!

Vi har också tillsammans pratat om hur man använder sig av musiken i Afrikanska länder vs i Sverige, och även kollat lite videos på just detta.

Vi har också pratat och lyssnat på typiska instrument som dem använder. Instrumenten hade vissa av eleverna sett tidigare och några hade ingen sett. Till sist så har vi tillsammans övat på gemensam sång och provat sjunga en låt på ett afrikanskt språk(somali). Det var lite svårt men roligt och utmanande!

Jag uppdaterar er snart igen!

Trevlig kväll.